Wegens technisch onderhoud aan onze webshop worden nieuwe bestellingen helaas momenteel niet verwerkt! Excuses voor het ongemak.

Spaanplaat op maat kopen 6 product(en)

Bij ons koopt u spaanplaat op maat. U laat de platen in de gewenste afmetingen door ons op maat zagen. Wij beschikken over onze eigen houtzagerij waar wij de spaanplaat speciaal voor u op maat zagen, hierdoor bent u altijd voorzien van de juiste maten en kwaliteit. Bij het product kunt u uw eigen afmetingen invoeren met behulp van onze module, verder hoeft u niets te doen want wij doen de rest!

De toepassingen van spaanplaat

Spaanplaat kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden:

  • werktafelbladen
  • kasten
  • ledikanten
  • bekistingen
  • sterk materiaal

Dit is slechts een greep uit de toepassingen van spaanplaat. Waar u de platen ook voor gaat gebruiken, wij zagen ze voor u op maat. Tegen een scherpe prijs kunt u bij ons spaanplaat kopen. Wij zagen al het plaatmateriaal op maat voor u.

Spaanplaat op maat kopen

Algemene informatie

Spaanplaat bestaat uit kleine stukjes hout (ook wel spaanders genoemd), zaagsel en een bindmiddel. Vaak wordt kunsthars als bindmiddel gebruikt. De kleine stukjes hout worden gespreid op een grote vlakke plaat en onder hoge druk en hitte tot één geheel geperst. Tegenwoordig worden de meeste spaanplaten gemaakt in drie of meer lagen, afwisselend met fijne en ruwe deeltjes. Vaak liggen de ruwe deeltjes onderop en vinden we de fijne deeltjes meer aan het oppervlak. Houtspaanders worden niet alleen van bomen gehaald, maar soms worden er ook kleine stukjes uit houtachtige platen gehaald. De grootte van de spaanders zijn afhankelijk van het type plaat. De ene spaanplaat bestaat bijvoorbeeld uit grotere spaanders dan de andere plaat. De spaanders worden uiteindelijk gemengd met de kunstharslijm en alles wordt tot één geheel gelijkmatig verdeeld op een vlakke ondergrond. Uiteindelijk worden ze daarna tot een plaat geperst onder invloed van een warme temperatuur.

Bewerken van spaanplaat

Voor het bewerken van spaanplaat kunt u het beste een hand, kap, cirkel-of figuurzaag gebruiken. Dit plaatmateriaal is ook zeer goed te bewerken door middel van machines. Voor het bevestigen van spaanplaat kunt het beste de spijkers, bouten en schroeven in de plaat zelf aanbrengen. Probeer hierbij de randen een beetje te vermijden. Mocht u dicht op een rand gaan zitten met bevestigingen dan is er een kans dat de bevestiging makkelijk los laat. Mocht u scharnieren of iets dergelijks gaan aanbrengen op de plaat, lijm dan een latje massief hout op de rand van de spaanplaat. Het is ook aan te raden om bij het verbinden van deze platen gebruik te maken te maken van deuvels, deze zorgen ervoor dat de kracht over een groter gebied gespreid wordt.

Het schilderen van spaanplaat

Het is een feit dat spaanplaat vraagt om een goede afwerking. Vooral bij het schilderen van deze platen is het belangrijk om er goed de tijd voor te nemen. Door de ruwe structuur van spaanplaat is het lastig om de platen netjes af te werken door middel van schilderwerk. Als u spaanplaatmateriaal gaat schilderen zorg er dan voor dat u een goede grondlaag aanbrengt, behalve als u geplastificeerd spaanplaat heeft. Dan is het van belang dat u een goede hechtlaag aanbrengt (primer).

Spaanplaat online kopen

In onze webshop kunt u spaanplaat kopen in de gewenste afmetingen. U geeft aan welke afmetingen u wenst en wij zorgen ervoor dat de spaanplaat op maat voor u gemaakt wordt. Spaanplaten kopen doe je online in onze webshop. Dit is een eenvoudig proces, waarbij u ervoor kunt kiezen de spaanplaat af te halen in de winkel of wij bezorgen de platen bij u thuis tegen een meerprijs.