Wegens technisch onderhoud aan onze webshop worden nieuwe bestellingen helaas momenteel niet verwerkt! Excuses voor het ongemak.

Multiplex platen kopen 7 product(en)

In onze webshop vindt u Multiplex platen. Wij zagen voor u de platen op alle gewenste afmetingen in onze eigen houtzagerij. De houtsoort Multiplex wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Het Multiplex bestaat uit meerdere lagen houtfineer die op elkaar worden gelijmd met houtconstructielijm. Deze zorgt tevens voor de stevigheid van het hout. U kunt bij ons Multplex kopen in verschillende plaatdiktes. Daarbij geeft u eenvoudig de afmetingen door en wij zagen het Multiplex voor u op maat.

De toepassingen van Multiplex

Multiplex wordt voor verschillende toepassingen gebruikt:

  • aftimmerwerk
  • decoratieve doeleinden
  • knieschotten
  • meubels
  • verpakkingsmateriaal

Het multiplex plaatmateriaal is opgebouwd uit meerdere lagen houtfineer, op elkaar gelijmd met houtconstructielijm. Dat maakt de platen goed sterk en mede hierdoor vertoont het plaatmateriaal minder werking van het hout. Tevens is het Multplex goed bewerkbaar en dat maakt het een prettige houtsoort om mee te werken.


Multiplex populieren kopen

Algemene informatie over multiplex populieren

De kleur van Multiplex kan variëren van wit, geelwit, grijsachtig, bleekbruin tot roodachtig met in de meeste gevallen een zijdeachtige glans. De wit-populierengroep heeft opvallend roodbruin kernhout. In sommige gevallen is het mogelijk om zwart kernhout aan te treffen in bomen die op slecht ontwaterde gronden zijn gegroeid. Op het langsvlak is een vage tekening te zien, veroorzaakt door de wat donkerder gekleurde groeiringgrenzen. Gewoonlijk is spint niet te onderscheiden van kernhout. Wit populieren is in het algemeen een uitzondering.

Bij de fabricage van Multiplex wordt hout efficiënt gebruikt. Ook de minder goede stukken van de boom worden gebruikt voor het plaatmateriaal, bijvoorbeeld voor de binnenlagen van het multiplex. Tevens is de plaat dankzij de gekruiste lagen soms zelfs sterker dan massief hout.


Bewerken van multiplex populieren

In populierenhout komt veel trekhout (reactiehout) voor. Op het langsvlak van bewerkt hout veroorzaakt dit natuurlijke gebrek veel ruwe, harige of wollige plekken in het verder gladde oppervlak. Losgerukte vezels kunnen een cirkelzaag vast laten lopen. Stammen met een excentrisch hart, waar in het ene gedeelte veel trekhout aanwezig is (kops beoordeeld), zijn daarom als zaaghout minder geschikt. Populieren is matig sterk, zacht en voor zijn gewicht taai. Populieren laat zich goed zagen en schaven met een tot 20° gereduceerde snijhoek. De soms talrijke kwasten kunnen problemen opleveren. Door de Multiplex platen op maat te laten zagen in onze houtzagerij, heeft u geen last van afsplinterende hoeken of vastlopende cirkelzagen. Het werk is immers al voor u gedaan.


Multiplex online kopen

In onze webwinkel kunt u Multiplex kopen in de door u gewenste afmetingen. U geeft bij uw bestelling de juiste afmetingen door en wij doen het werk voor u. Multiplexplaten kopen doe je dan ook online in onze webshop. U kunt de platen zonder meerprijs afhalen in onze winkel, of wij bezorgen de Multiplex bij u thuis. Multiplex platen op maat kopen heeft voor u als grote voordeel dat het materiaal direct klaar is voor gebruik. Wij beschikken over geschikt materiaal om zowel grote als kleine platen op maat te zagen. Alle afmetingen zijn dus mogelijk!

Recent bekeken producten
Spaanplaat - Plaatdikte 10mm Spaanplaat - Plaatdikte 10mm

Spaanplaat - Plaatdikte 10mm

€ 22,15