Wegens technisch onderhoud aan onze webshop worden nieuwe bestellingen helaas momenteel niet verwerkt! Excuses voor het ongemak.

MDF platen op maat 9 product(en)

In onze webwinkel vindt u MDF platen in alle afmetingen. U kunt de plaat laten zagen door ons in de door u opgegeven afmetingen. Wij beschikken over een houtzagerij waar wij de MDF platen op maat voor u zagen. U bent dan altijd voorzien van de juiste maten en uitstekende kwaliteit. Bij het product vult u de gewenste afmetingen in met behulp van onze module. Voor het MDF platen op maat kopen, hoeft u dus verder niets te doen, want wij doen de rest!

Toepassingen

Het MDF plaatmateriaal kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden:

  • laminaatparket
  • trapleuningen
  • lijstwerken
  • deuren
  • kasten
  • deurkasten
  • trappenconstructie

Bovenstaande is een kleine greep van de vele functionaliteiten van MDF. U kunt bij ons tegen een scherpe prijs MDF platen op maat kopen. Wij zagen overigens alles op maat wat onder plaatmateriaal valt.

MDF plaat kopen

Algemene informatie MDF Plaatmateriaal

MDF platen zijn op elkaar geperste platen, die door middel van fijne houtvezels en gemengd hars samengevoegd worden tot één geheel. De houtsoort beschikt over uitstekende kwaliteiten, waardoor het nog steeds erg populair is en ook populair zal blijven. De vezels in de plaat zijn erg fijn en beschikken over een grote dichtheid wat ervoor zorgt dat de MDF plaat erg makkelijk te bewerken is en niet splintert. Daarnaast hebben de platen een ontzettend hoge buigsterkte, waardoor de platen bijna niet tot nauwelijks te buigen zijn. Een klein nadeel is dat er lijm gebruikt wordt om het hout tot één geheel te maken. Dat maakt dat bij gebruik van een beitel voor het bewerken van het hout, dit sneller kan gaan slijten. Bij het monteren van MDF wordt aangeraden minimaal 25 mm met de schroeven van de zijkant te blijven en om deze te verzinken. Het is ook verstandig om eerst de schroefgaten voor te boren, zodat het hout minder snel splijt. Let wel op dat na langdurig gebruik en zware belasting het plaatmateriaal iets kan gaan doorbuigen. Dit wordt kruip genoemd en geldt voornamelijk voor platen met een groot oppervlak of grote breedte. Met een metalen profiel, gemonteerd aan de onderkant van de plaat, wordt de MDF plaat versterkt en kan het doorbuigen voorkomen worden.

Bewerking van MDF

MDF (Medium Density Fibreboard) werd eerder exclusief geproduceerd voor het maken van meubels, maar door het gewicht en de sterkte zijn we erachter gekomen dat MDF veel meer functionaliteiten kent naast het gebruik als meubel. Het is erg makkelijk om de houtsoort te bewerken en te verwerken door de fijne structuur. Het is dus makkelijk om de plaat te gaan frezen of zagen. Daarnaast splinteren de houtplaten niet, wat zorgt voor een nette afwerking.

Het schilderen van de MDF platen

Mocht u de MDF platen op maat willen gaan schilderen of verven dan is het van belang om meerdere lagen te gebruiken. De verf heeft even tijd nodig om in het hout te trekken. Ook zorgen meerdere lagen ervoor dat de plaat goed gedekt wordt en minder snel zal gaan slijten. De plaat heeft een poreuze structuur en daarom is het verstandig om eerst twee grondlagen aan te brengen voor een beter resultaat. Het is ook nog een mogelijkheid om de MDF platen eerst te behandelen met MDF-grondverf. Dit bevat namelijk al een soort grondlaag. Daarna is het mogelijk om MDF af te lakken met meerdere lagen hoog- of zijdeglans wat zorgt voor een mooi en strak resultaat.

MDF Platen op maat kopen

Wanneer u MDF platen op maat wilt kopen, bent u bij ons aan het juiste adres. U geeft de afmetingen aan ons door en wij zagen het MDF plaatmateriaal op maat voor u. U kunt daarna direct met de klus verder gaan. MDF platen op maat kopen heeft voor u als grote voordeel dat het materiaal direct klaar is voor gebruik. In onze houtzagerij beschikken wij over geschikt materiaal om zowel grote als kleine MDF platen op maat te zagen. Alle afmetingen zijn dus mogelijk!