Wegens technisch onderhoud aan onze webshop worden nieuwe bestellingen helaas momenteel niet verwerkt! Excuses voor het ongemak.

Hardboard platen op maat

Hardboard platen in verschillende afmetingen kopen? In onze webshop kunt u het board laten zagen door ons in de door u opgegeven maten. Wij beschikken over onze eigen houtzagerij waar wij de hardboard platen op maat voor u zagen. U bent dan altijd voorzien van de juiste maten en uitstekende kwaliteit. Vul bij het product uw gewenste afmetingen in met behulp van onze module en wij zagen het hardboard voor u op maat.

Overzicht hardboard toepassingen

Hardboard is voor verschillende toepassingen te gebruiken:

  • wandafdichting
  • verpakking
  • lichterwanden
  • kasten
  • licht van gewicht

Dit is slechts een kleine greep uit de vele functionaliteiten van hardboard. U kunt bij ons tegen een scherpe prijs hardboard op maat kopen voor alle doeleinden. Wij zagen overigens alles op maat wat onder plaatmateriaal valt.

Hardboard kopen

Algemene informatie

Hardboardplaten worden op een speciale manier geproduceerd. Dit kan op een natte wijze, maar hardboard kan ook droog geproduceerd worden. Bij de natte productie, worden de houtvezels onder hoge temperatuur en zeer hoge druk samengeperst op een fijn kopergaasnet. De afdruk hiervan blijf je op de achterkant van de plaat zien als een ruwe achterzijde. Soms wordt er kunstharslijm toegevoegd waardoor de hardboard platen steviger worden. Wanneer hardboard op een droge wijze geproduceerd wordt, zijn beide zijden van het board glad. Hardboard plaatmateriaal dient vaak als afwerkingsplaat, bijvoorbeeld als achterzijde van een kast. Het board heeft een hoge buigsterkte en dat maakt het fijn materiaal om mee te werken. Het lakboard plaatmateriaal is verkrijgbaar in onze webshop in de door u gewenste afmetingen. Het hardboard op maat is dus prima te gebruiken voor verschillende doeleinden. Een ander voordeel van hardboardplaten is dat spijkers en nietjes gemakkelijk door het plaatmateriaal gaan, evenals een zaag. In onze webshop vind je naast hardboard ook wit lakboard. Dit zijn de standaardplaten, met als verschil de witte toplaag die in de fabriek aangebracht wordt.

Bewerken van hardboard

De randen van het hardboard kunnen bijgewerkt worden. Dat kan door de plaat te schaven, spookschaven en schuren met schuurpapier. Het is aan te raden om voor board alleen gebruik te maken van schuurpapier. Vermijd beschadiging van de bovenlaag. Gebruik voor het zagen van hardboard een fijn getande zaag (bijv. een kapzaag). Gaat u wit lakboard zagen, kerf dan van te voren met een mes de zaaglijn in. Dit voorkomt namelijk dat de bovenlaag afbrokkelt. Tijdens het bewerken is het verstandig om de plaat goed te ondersteunen, dit zorgt ervoor dat de plaat niet snel afbreekt of afbrokkelt. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om te zagen en om de zaag niet te forceren, de zaag moet natuurlijk het werk doen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de hardboard platen door ons op maat te laten zagen. Dat bespaart u een hoop werk en u bent ervan verzekerd dat het op de juiste wijze gebeurd.

De hardboard platen schilderen

Hardboard platen die niet in de fabriek zijn afgewerkt moeten, dienen geprepareerd met een speciale hardboard grondverf of verdunde emulsieverf. De meest ideale verhouding is om één deel water op vier delen verf te mengen. Het is belangrijk om voor het verven de schroeven en/of spijkerkoppen af te plakken, door de emulsieverf gaan de schroeven meteen roesten en zijn ze later duidelijk door de verf heen te zien. Mocht u er behang op willen aanbrengen, bewerk hardboard dan eerst met een laag hardboard-grondverf.

Hardboard platen op maat kopen

Hardboard platen op maat kopen doe je bij Plaatenhoutopmaat.nl. U geeft de gewenste afmetingen aan ons door en wij zagen de platen op maat voor u. In onze eigen houtzagerij hebben we de beschikking over het juiste materiaal om zowel grote als kleine hardboard platen op maat te zagen. Het plaatmateriaal is direct klaar voor toepassing, zodat u er direct mee aan de slag kunt.

Recent bekeken producten
Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 18mm Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 18mm

Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 18mm

€ 146,15