Wegens technisch onderhoud aan onze webshop worden nieuwe bestellingen helaas momenteel niet verwerkt! Excuses voor het ongemak.

Greenplex kopen 8 product(en)

Greenplex bestaat uit multiplex dat afgewerkt is met een zeer glad Sapeli mahonie dekfineer. Mahonie wordt enorm gewaardeerd dankzij zijn kleur en tekening. De plaat Greenplex is door ons te zagen in elke gewenste maat. In onze webshop geeft u eenvoudig de gewenste afmetingen aan bij het product. Het Greenplex wordt speciaal voor u op maat gezaagd in onze eigen houtzagerij. De beste kwaliteit en de correcte afmetingen zijn dan gegarandeerd. Bijkomend voordeel voor u: u hoeft niet zelf de platen op de juiste maat te zagen, dat doen wij voor u!

Voordelen van Greenplex

  • Greenplex is erg sterk en uitstekend geschikt voor binnentimmerwerk
  • vertoont minder werking dan massief hout
  • Greenplex is een verantwoorde en duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardwood triplex
  • Greenplex is makkelijk te bewerken en schilderen

Deze voordelen maakt de plaat uniek in zijn soort. Wij bieden de plaat aan tegen zeer scherpe prijzen, zonder extra zaagkosten. Wij zagen overigens alles op maat wat onder plaatmateriaal valt, ook de Greenplex wordt voor u in de gewenste afmetingen gezaagd.

Greenplex op maat kopen

Bewerking

Het is belangrijk dat er altijd gebruik wordt gemaakt van scherp gereedschap. Mocht u het hout willen gaan zagen, maak dan gebruik van een fijngetande handzaag met minimaal 7 tanden per 25mm. Maakt u gebruik van een cirkelzaag, laat dan de zaagtanden 10 á 15 mm door het plaatoppervlak steken. Het is erg belangrijk om de Greenplex plaat goed te borgen, bij een slechte ondersteuning is de kans groot op een slechte zaagsnede met splinters en spaanders. Voor het bevestigen van de plaat raden wij aan om schroeven te gebruiken. U doet er verstandig aan eerst de schroefgaten voor te boren en vervolgens het gat voor de schroefkop te verzinken. Het voorboren voorkomt het splijten van de Greenplex plaat.

Het schilderen van Greenplex

Mocht u Greenplex willen gaan schilderen of verven dan is het van belang om meerdere lagen te gaan gebruiken. De verf heeft even tijd nodig om in het hout te trekken, ook zorgen meerdere lagen ervoor dat de plaat goed gedekt wordt en minder snel zal gaan slijten. De plaat heeft een poreuze structuur en daarom is het verstandig om eerst twee grondlagen aan te brengen voor een beter resultaat. Het is ook nog een mogelijkheid om de Greenplex platen eerst te behandelen met Greenplex-grondverf, dit bevat namelijk al een soort grondlaag. Daarna is het mogelijk om Greenplex af te lakken met meerdere lagen hoog- of zijdeglans wat zorgt voor een mooi en strak resultaat. Een goede afwerking van de Greenplex garandeert een optimale kwaliteit en een langere levensduur.

Platen op maat bestellen

Bij ons is het mogelijk om Greenplex platen op maat te bestellen. U geeft de maten eenvoudig aan bij het product en wij zagen de platen in onze eigen houtzagerij voor u op maat. De Greenplex platen op maat kunt u afhalen in onze winkel, maar het is ook mogelijk om ze thuis te laten bezorgen. Zo kunt u direct verder met uw klus!


Recent bekeken producten
Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 4mm Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 4mm

Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 4mm

€ 52,25
Multiplex populieren - Plaatdikte 9mm Multiplex populieren - Plaatdikte 9mm

Multiplex populieren - Plaatdikte 9mm

€ 45,85