Wegens technisch onderhoud aan onze webshop worden nieuwe bestellingen helaas momenteel niet verwerkt! Excuses voor het ongemak.

Hpl (trespa ®) 0 product(en)

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

HPL platen

In onze webwinkel vind u HPL platen in alle afmetingen, u kunt de plaat laten zagen door ons in de door u opgegeven afmetingen. Wij beschikken over een houtzagerij waar wij de platen speciaal voor u op maat zagen, hierdoor bent u altijd voorzien van de juiste maten en kwaliteit. Bij het product kunt u uw eigen afmetingen invoeren met behulp van onze module, verder hoeft u niets te doen want wij doen de rest!

Overzicht MDF toepassingen:

  • Laminaatparket
  • Trapleuningen
  • Lijstwerken
  • Deuren
  • Kasten
  • Deurkasten
  • Trappenconstructie

Bovenstaande is nog maar een kleine greep van de vele functionaliteiten van MDF. U kunt bij ons tegen een scherpe prijs MDF kopen. Wij zagen overigens alles op maat wat onder plaatmateriaal valt.


Algemene informatie over MDF platen

MDF platen zijn op elkaar geperste platen, die door middel van fijne houtvezels en gemengd hars samengevoegd worden tot één geheel. De houtsoort beschikt over uitstekende kwaliteiten waardoor het nog steeds erg populair is en ook populair zal blijven. De vezels in de plaat zijn erg fijn en beschikken over een grote dichtheid wat er voor zorgt dat de plaat erg makkelijk te bewerken is en niet splintert. Verder hebben MDF platen een ontzettend hoge buigsterkte, waardoor de platen bijna niet tot nauwelijks te buigen zijn. Een klein nadeel is dat er lijm gebruikt word om het hout tot één geheel te maken, gebruik je dan een beitel om het hout te bewerken dan kan deze wat sneller gaan slijten. Bij het monteren van MDF word aangeraden minimaal 25 mm met de schroeven van de zijkant te blijven en om deze te verzinken. Het is ook verstandig om eerst de schroefgaten voor te boren zodat het hout minder snel splijt. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat MDF na langdurig gebruik en zware belasting iets zal gaan doorbuigen, deze eigenschap word ook wel kruip genoemd (dit geld voornamelijk voor platen met een groot oppervlak, of een grote breedte). Dit is te voorkomen door een metalen profiel te monteren aan de onderkant van de plaat wat de plaat versterkt.


Bewerken van MDF

MDF (Medium Density Fibreboard) werd eerder exclusief geproduceerd voor het maken van meubels, maar door het gewicht en de sterkte zijn we erachter gekomen dat MDF toch eigenlijk veel meer functionaliteiten kent naast het gebruik als meubel. Het is erg makkelijk om de hout soort te bewerken en te verwerken door de fijne structuur, het is dus makkelijk om de plaat te gaan vrezen of zagen. Daarnaast splinteren de houtplaten ook niet wat zorgt voor een nette afwerking.


Het schilderen van MDF

Mocht u de MDF platen willen gaan schilderen of verven dan is het van belang om meerdere lagen te gaan gebruiken. De verf heeft even tijd nodig om in het hout te trekken, ook zorgen meerdere lagen ervoor dat de plaat goed gedekt word en minder snel zal gaan slijten. De plaat heeft een poreuze structuur en daarom is het verstandig om eerst twee grondlagen aan te brengen voor een beter resultaat. Het is ook nog een mogelijkheid om de MDF platen eerst te behandelen met MDF-grondverf, dit bevat namelijk al een soort grondlaag. Daarna is het mogelijk om MDF af te lakken met meerdere lagen hoog- of zijdeglans wat zorgt voor een mooi en strak resultaat.


Recent bekeken producten
Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 6mm Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 6mm

Okoumé Multiplex 10 jaar - Plaatdikte 6mm

€ 71,25